poniedziałek, 18 kwietnia 2016

sos pieczarkowo-szpinakowy

tym razem podałam z kaszą gryczaną ale zdecydowanie lepiej smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym ;-)
                               SKŁADNIKI
500 g pieczarek
400 g szpinaku
2 cebule
3 ząbki czoenku
1 łyżka mąki pszennej
1/4 szkl mleka
2 łyżki masła
sól i pieprz
                       WYKONANIE
 na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę
dodać pokrojone pieczarki i poddusić
następnie dodać szpinak-jeśli listki są duże porwać je na mniejsze-można też dać szpinak mrożony
gdy wszystko zmięknie dolać mleko i mąkę roztrzepaną w 1/3 szkl wody
doprawić do smaku solą i pieprzem 
                      SMACZNEGO!!! 
  Pieczarkowy Tydzień 2016

1 komentarz:

  1. Pieczarki świetnie się komponują ze szpinakiem. Naprawdę dobry pomysł na szybkie i niewymagające danie.

    OdpowiedzUsuń