środa, 13 kwietnia 2016

pasztet z cukini

aromatyczny, miękki, pyszny ;-)
jeszcze nie ma sezonu ale mnie naszło ;-)
                             SKŁADNIKI
3-4 cukinie-teraz są raczej same małe
1 duża marchewka
2 cebule
4 ząbki czosnku
pół szkl oleju
pół szkl bułki tartej-można zastąpić kaszą manną
pół łyżeczki kurkumy
4 jajka
łyżeczka ziół prowansalskich
łyżeczka lubczyku
sól i pieprz do smaku
                            WYKONANIE
cukinie i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach
cebule i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na łyżce oleju
wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem
keksówke smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą
powstałą masę dajemy do foremki
pieczemy w 180 stopniach ok 1h
wyciągamy z foremki po ostygnięciu

                       SMACZNEGO!!!
 

1 komentarz:

  1. Może i jeszcze nie ma sezonu, ale ja zajadam cały czas, więc przepis przyda się:)

    OdpowiedzUsuń