poniedziałek, 18 kwietnia 2016

pieczarki panierowane

pyszne na ciepło i na zimno ;-)
                             SKŁADNIKI
1 kg pieczarek
2 jajka
bułka tarta
olej lub masło klarowane do smażenia
pieprz i sól
                           WYKONANIE
pieczarkom poobcinać nóżki
kapelusze obgotować ok 10 min w wodzie z łyżeczką soli-lekko ostudzić
pieczarki odparują i zrobią się mniejsze
jajka roztrzepać z pół łyżeczką pieprzu
kapelusze panierować w jajku i bułce tartej
smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia 
odsączyć na papierowym ręczniku
                          SMACZNEGO!!! 
  Pieczarkowy Tydzień 2016

1 komentarz:

  1. Ależ mi narobiłaś ochoty na takie pieczarki. Mniam. Cieszę się, że udało się oznaczyć wpisy i z przyjemnością dodaję je do akcji.

    OdpowiedzUsuń