coś innego niż rybka-można tak marynować skrzydełka,małe fileciki oraz podudzia ;-)
przepis tu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/skrzydelka_w_zalewie_octowej#
SKŁADNIKI
2 kg skrzydełek
6 szkl wody
1 szkl octu
4 łyżki keczupu-u mnie z cukini
3 łyżki soli
5 łyżek cukru
2 cebule
10 ziaren ziela angielskiego
8 większych liści laurowych
łyżeczka gorczycy
WYKONANIE
od skrzydełek odciąć lotki-wyrzucamy, reszte gotujemy ok 30min w rosole
lekko wychłodnięte skrzydełka panierujemy w jajku i bułce i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia
z reszty składników gotujemy zalewe-ma lekko wrzeć ok 5 min
skrzydełka zalewamy gorącą zalewą
gotowe są po 2-3 dniach
przechowujemy w zalewie w lodówce
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz