czwartek, 11 lutego 2016

skrzydełka w occie

coś innego niż rybka-można tak marynować skrzydełka,małe fileciki oraz podudzia ;-)
przepis tu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/skrzydelka_w_zalewie_octowej# 
                           SKŁADNIKI
2 kg skrzydełek
6 szkl wody
1 szkl octu
4 łyżki keczupu-u mnie z cukini
3 łyżki soli
5 łyżek cukru
2 cebule
 10 ziaren ziela angielskiego
8 większych liści laurowych
łyżeczka gorczycy
                      WYKONANIE
od skrzydełek odciąć lotki-wyrzucamy, reszte gotujemy ok 30min w rosole
lekko wychłodnięte skrzydełka panierujemy w jajku i bułce i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia
z reszty składników gotujemy zalewe-ma lekko wrzeć ok 5 min
 skrzydełka zalewamy gorącą zalewą
gotowe są po 2-3 dniach
przechowujemy w zalewie w lodówce
                    SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz