poniedziałek, 1 lutego 2016

nutella z kaszą jaglaną

ciekawa w smaku, lekko grudkowata bo mam słaby blender ale smaczna i zdrowsza od zwykłej nutelli ;-)
         SKŁADNIKI
1 woreczek kaszy jaglanej
100g orzechów laskowych
3 łyżki ciemnego kakao
1/3 szkl mleka
2 łyżki miodu
         PRZYGOTOWANIE
orzechy wysypać na blaszke i lekko podprażyć  w piekarniku, wsypać je do ściereczki i pocierać aż zejdzie z nich skórka, zmiksować na pył
kasze jaglaną ugotować jak pisze na opakowaniu, wyciągnąć z woreczka i wystudzić
kaszę,orzechy,mleko i miód porządnie zblendować
dodać kakao i ponownie zblendować
przelać do słoiczków
przechowywać w lodówce max 2 tygodnie
      SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz