sobota, 18 marca 2017

Patison faszerowany mięsem mielonym

Obiad inaczej ;-)
                                        SKŁADNIKI
 5-6 średnich patisonów
250g mięsa mielonego
100g ugotowanego ryżu
5-6 pieczarek
cebula
1 jajko
100g sera żółtego
zioła prowansalskie
pieprz sól
olej
                                          WYKONANIE
Z patisona ucinamy górę i go wydrążamy
 na oleju podsmażamy posiekaną cebulę,dodajemy pokrojone pieczarki i mięso mielone-chwilę smażymy
mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem
doprawiamy solą pieprzem i ziołami 
faszerujemy patisony nadzieniem
na wierzch ścieramy żółty ser
zapiekamy ok.20-25 min w 180 stopniach 
zjadamy na ciepło z surówką np.z kiszonej kapusty z marchewką 
                                   SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz