przepis tu
SKŁADNIKI
100 g suchej kaszy jaglanej
400 g jogurtu greckiego
1/3 szkl cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki żelatyny
galaretka truskawkowa
banan
żurawina/rodzynki
WYKONANIE
kaszę przepłukać zimną wodą i ugotować do miękkości według przepisu na opakowaniu
wystudzić,jeśli chcemy sernik bez widocznych ziarenek to przed schodzeniem kasze zblendować, ja tego nie zrobiłam
żelatyne rozpuścić w pół szkl wrzątku
jogurt zmiksować z cukremi cukrem waniliowym,dodać żelatynę i kaszę
masę wylać do foremnki-u mnie okrągła 26cm
schłodzić
galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wrzątku
na masie rozłożyć pokrojone w plastry banany i sparzoną wrzątkiem żurawinę
zalać tężejącą galaretką
zostawić w lodówce do stężenia
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz