poniedziałek, 6 czerwca 2016

zapiekanka z czerstwej bułki

gdy zostanie nam tylko czerstwa bułka to mamy na śniadanie/kolacje smaczną zapiekankę ;-)
SKŁADNIKI
czerstwa bułka/chleb
pomidor
szynka
salami
żółty ser 
3 jajka
200 ml mleka
szczypiorek
pieprz
WYKONANIE
bułkę kroimy w kromki
naczynie żaroodporne smarujemy masłem /olejem
bułki przekładamy dodatkami tak aby na każdej kromce był ser , pomidor i salami lub szynka 

jajka roztrzepujemy z mlekiem i pieprzem  
pomału zalewamy kromki tak aby wszystkie były wilgotne 
posypujemy szczypiorkiem
zapiekamy przez ok 25-30 min w 180 stopniach
najlepsze na ciepło
można polać keczupem
SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Super pomysł, lubię taką ekonomię w kuchni, bo nie znoszę marnować jedzenia

    OdpowiedzUsuń