wtorek, 29 marca 2016

śnieżny puch

pyszne ciasto na zimno gotowe raz dwa ;-)
 
                          SKŁADNIKI
500 g sera białego tłustego
3 łyżki cukru pudru
2 śnieżki
1 szkl mleka zimnego
2 galaretki cytrynowe
1/2 l  wrzątku 
herbatniki
6-8 łyżek wiórek kokosu
1 łyżka masła 2 łyżki cukru
                      WYKONANIE
herbatniki wyłożyć na dno foremki
galaretki rozpuścić w wodzie
ser zmiksować z cukrem pudrem
śnieżki ubić z zimnym mlekiem
 do śnieżek pomału dodawać ser-ciągle miksując
następnie wlewać schłodzoną galaretke
gotową masę wylać na herbatniki
masło rozpuścić w rondelku z cukrem
dodać kokos i smażyć na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia
ostudzony kokos wysypać na nasze ciach
schłodzić
             SMACZNEGO!!!
 

1 komentarz: