środa, 29 listopada 2017

Placki cukiniowo-serowe

Znane placki trochę inaczej-pyszne i lekko chrupiące ;-)
                                 SKŁADNIKI
1 duża lub 3 małe cukinie
1 duża cebula
2 jajka
200g żółtego sera
sól i pieprz do smaku
                                WYKONANIE
Cukienie obieramy ze skórki.
Dużą cukinię trzeba wydrążyć z nasion,małych nie trzeba.
Zetrzeć je na tarce o małych oczkach,posolić,wymieszać i odstawić na sitku na ok 30-40min.
Nadmiar soku odcisnąć.
Dodać drobno posiekaną cebulę i ser starty na tarce i grubych oczkach.
Dodać jajka,sól i pieprz.dokładnie wymieszać.
Smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Podawać na ciepło-ser wtedy się ciągnie ;-)
                          SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Placki zawsze najlepsze - zwłaszcza jak jest coraz zimniej :) fajnie smakują z sosem grzybowy to spróbuj koniecznie. Jak nie masz grzybów to użyj koncentratu grzybowego Krakusa - taka rada ode mnie :)

    OdpowiedzUsuń